Redders gezocht!

Ben jij onze nieuwe redder in nood?

Zoals de naam al aangeeft is de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade een vrijwilligersorganisatie. Het werken met vrijwilligers maakt de organisatie gedreven en betrokken. Vrijwilligers kiezen voor deze hobby omdat ze het leuk vinden en zich aangetrokken voelen tot het reddingswerk. Dat is terug te zien in de passie en interesse waarmee onze vrijwilligers hun werk uitvoeren.

Renée van Druten is eerstejaars student Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam en al meer dan 12,5 jaar lid van de GVRB. Ze heeft voor haar opleiding een filmpje gemaakt dat een mooie impressie geeft van onze brigade. Het filmpje is mede tot stand gekomen dankzij Floris Pop Productions. Bekijk het hieronder!

Jeugdlid, lifeguard of vrijwilliger…

…zoals je ziet is bij de reddingsbrigade voor iedereen een plekje! Veel leden beginnen op jonge leeftijd met de Junior Redder opleidingslijn en zijn uiteindelijk – na het behalen van diverse diploma’s – vanaf hun 14e actief als (aspirant-)strandwachtlid op het strand. Veel mensen denken dat je lifeguard moet zijn om lid te worden van de reddingsbrigade. Maar niets is minder waar! Bij de GVRB zijn ook leden die een functie bekleden in het bestuur of in een commissie, lesgeven in het zwembad, het clubhuis schoonmaken, ondersteunen op het gebied van ICT of voorlichting of ondersteuning verlenen bij het organiseren van verschillende activiteiten. Kortom, iedereen met een passie voor het werk van de reddingsbrigade is welkom!

Vrijwilligersbeleid: inspanning en ontspanning

We hechten als vereniging veel waarde aan de slogan: vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We moeten op elkaar kunnen bouwen. Ja zeggen is ook ja doen! De strandwacht moet er bijvoorbeeld vanuit kunnen gaan dat alle boten inzetbaar zijn en deze bij gebreken op korte termijn worden gerepareerd en niet op de momenten dat het de vrijwilligers uit komt. Anderzijds is de waardering voor het werk van de vrijwilligers minstens zo belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig vrijwilligersactiviteiten voor verschillende leeftijdscategorieën. Hieronder vallen een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals filmavonden voor de jeugdleden, het seizoensopeningfeest voor de oudere jeugd en volwassen leden en de kerstgala.

Donderdagavond zwemmen

De opleidingen worden gegeven op donderdagavond in Zwembad Maesemunde. Meer informatie hierover lees je onder ‘Opleidingen’. Leden kunnen deze avond ook zwemmen in de conditiebaan.

Lid worden?

Iedereen is welkom als lid van de Reddingsbrigade! Jeugdleden van 6 jaar of ouder moeten in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B. Wil je als vrijwilliger je steentje bijdragen in een van de ondersteunende functies of als kader- of bestuurslid, dan zijn zwemdiploma’s niet per se noodzakelijk.

De contributie bedraagt € 76,- per jaar. Voor dit bedrag kun je iedere donderdagavond deelnemen aan het conditiezwemmen, kun je opleidingen volgen en ben je verzekerd voor ongevallen tijdens activiteiten van de reddingsbrigade.

Wil je een keer proefzwemmen en kennismaken met de reddingsbrigade? Je bent van harte welkom! Stuur dan een mailtje naar zwembadopleidingen@reddingsbrigade.com.

Enthousiast en wil je lid worden? Download hier het inschrijfformulier en stuur het op naar info@reddingsbrigade.com.